Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(995 niezalogowanych)
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
RadoslawDubicki napisał:
Większosć Norwegów to faszyści,nacjonaliści.Jak żyję to jeszcze nie spotkałem innego,może poza moim szefem który sam się zdziwił że wyżucono mnie z budowy za to tylko ze nie znałem języka norweskiego...porażka tego narodu

Biedny Ty Myslales, ze w Norwegii, tak jak w Polsce, wystarczy "komunikatywny" polski ?
To tak, jakby oczekiwac, ze w Polsce hiszpanski bedzie ok zeby pracowac na polskiej budowie.
Jedyny ratunek dla takich jak Ty, to jak najszybsza ewakuacja z tego faszystowskiego spoleczenstwa. Nie trac zycia, zdrowia - wyjezdzaj
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Daro Gda
(Darogda)
Wiking
Baga to sa symbole nazistowskie...nazizm byl w niemczech..faszyzm we wloszech to tak na marginesie...ale pewnie masz racje jezeli chodzi o prase ..pewnie pisali by o Polakach neo-nazistach,nacjonalistach itp...ale nie zmienia to faktu ze z tekstu artykulu wynika ze byla to zamierzona prowokacja (rodzaj sprzeciwu) kibicow klubu na stanowisko NFF...dlatego nie traktuje tego jako wystapienia sensu stricto nazistowskiego... Lena1,-nad smakiem i nad gustami sie nie dyskutuje...albo ktos go posiada albo nie...nie bradzo wiem co znaczy "no chyba nie w tym miejscu" masz na mysli stadion i symbole nazistowskie ??...czy tez to forum dyskusyjne??? .. pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
42 Posty
Remek R
(Remo)
Nowicjusz
lena1 napisał:
Remo coś nas jednak łączy... myślę tu o muzyce.

najlepsze lata dla muzyki rockowej, bluesowej a i w jazzie nie jedno namieszali, połowa dzisiejszych hitów do covery kapel z tamtych lat no ale nie o tym tu się powinno rozmawiać.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
219 Postów

(lena1)
Stały Bywalec
Jasne, że o gustach się nie dyskutuje, moja łacina jakby mocno osłabła..... wiesz szkoła średnia lata świetlne temu...Chodzi mi o temat faszyzmu....poglądy owszem ,ale gust? No nie wiem?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
aga bandola
(baga)
Wiking
Daro gda ponieważ Norwegia miała faszystowski rząd Quislinga to wywieszanie takiej flagi może być dzwonkiem ostrzegawczym może i prowokacja, ale inaczej wyglądałoby w jakimś kraju gdzie nigdy nie było faszyzmu, a inaczej tutaj ,a gdyby w Niemczech wywieszono taką flagę ? ba !Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
aga bandola
(baga)
Wiking
news z ostatniej chwili po protestach i złożeniu zawiadomienia do prokuratury w Polsce o promowanie komunistycznych symboli na odzieży; sierpa i młota, Lenina, Stalina angielska sieć sklepów w Polsce TK MAXX wycofuje je ze sprzedaży!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Daro Gda
(Darogda)
Wiking
Lena1..Smak (gust) – "poczucie piękna"; zdolność lub umiejętność oceny wartości estetycznych. Potocznie także: subiektywna tendencja do wyższego oceniania pewnych wartości, a niższego innych.
Kategoria ta była szczególnie popularna w estetyce filozoficznej w XVIII i XIX w. za sprawą "Krytyki władzy sądzenia" Immanuela Kanta...kiedy w polsce manifestancji wzosili w kierunku milicji obywatelskiej ogrzyki "gestapo" to chodzilo o pewien rodzaj zachowan a nie przeciesz o to ze sa nimi prawda???...Oczywiscie nalezy zawsze pamientac o tym ze ideologje takie sa niebezpieczne i je pietnowac...Mysle jednak ze w tym konkretnym przypadku byl do po prostu niski wybryj malej grupy kibicow i tak bym to zostawil...pozdrawiam ...oj tam oj tam zaraz "lata swietlne"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Daro Gda
(Darogda)
Wiking
Baga...masz racje..ok. ale chyba nie przekladasz tego wybryku na jakies narastajace zjawisko w Noregii...Co zas sie tyczy symboli nazistowskich,faszystowskich czy komunistycznych to z tego co pamientam w Polsce propagowanie ich i tresci jest prawnie zabronione..a tak z innej beczki mialem ciekawe doswiadczenie bedac w biurze jednego z norweskich komisariatow na scianie wisialo zdjecie w formacje A-3 z roku 1943 tak bylo podpisane przedstawiajace norweskiego policjanta w pozycji "na bacznosc" i dwoch ofirerow wermachtu z czego jeden slatutowal...poczulem w tym momecie cos dziwnego..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
aga bandola
(baga)
Wiking
Imanuel Kant twórca ,, wiecznego pokoju ,, Niemiec z Królewca który przez swoje całe życie ,zawsze o tej samej porze mijał dworzec jak szedł na wykłady i jak wracał, nigdy nie mający kobiety
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
aga bandola
(baga)
Wiking
Daro gda może i jeden wybryk ale lepiej dmuchać na zimne, piszesz o tym zdjęciu na komisariacie to ciekawe, ale coś czuję że ciągnie tych wilków do lasu, pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok